Mi is a ZEMA?

Kreativitás, szenvedély és esztétikai érzék – ezen értékek mentén jött létre a ZEMA. Ennek az új, nemzetközi mércével mérve is egyedülálló ékszermárkának az ötlete az alapító házaspár fejéből pattant ki, akik megvalósították, majd kitartó munkával sikerre vitték a brandet. Mára a ZEMA Porcelán és ékszer márka túlnőtt egy családi vállalkozás keretein, és a magyar kézműves ékszerek piacának meghatározó erejévé vált, amelynek célja, hogy a hazai ékszerkultúra nívóját még magasabb szintre emelje nemzetközi szinteken.

 

A ZEMA minden évben egy lélegzetelállító, önálló főeseménnyel ünnepli az adott időszak sikereit, ahol a márka legújabb kollekcióit is bemutatja.

Víziónk és Hitvallásunk

A márka ambíciója világos: a ZEMA páratlan esztétikai értékkel bíró porcelánékszereket készít. Küldetése, hogy kézzel készített, művészi értéktárgyakat tervezzen, amelyek jóval többet jelentenek csinos kiegészítőknél: a képző- és iparművészet valódi mesterművei ezek. ZEMA ékszereket hordani egyet jelent a jó ízléssel, a minőségorientált szemlélettel, a helyi értékek támogatásával és a kultúra tiszteletével.

A hazai jelleg és a lokalitás nem csak üres frázisok – még a gyártás is Magyarországon, a márka Pálházán működő, saját tulajdonú üzemében történik. Az ékszerek előállítása során a legfontosabb munkafolyamatokat, így az ékszerek festését és dekorálását a ZEMA mesterei saját kezűleg végzik, 24 karátos arany, illetve 23 karátos platina felhasználásával – ettől lesz minden ZEMA ékszer egyedi és megismételhetetlen. Az eredeti ZEMA-dizájn a brand művészei által megálmodott terveken alapul, nekik köszönhető ez a különleges, mással össze nem téveszthető vizuális világ. A változatos, sokszínű kollekciók között mindenki megtalálja a kedvencét – legyen szó a matyó népművészet által inspirált darabokról vagy épp az art-deco örökké népszerű stílusát idéző szériáról.

 

 

A márka sikerrel képviseltette magát számos nemzetközi vásáron és kiállításon világszerte, feltűnést keltett többek között a divatszakma olyan jelentős eseményein, mint a Birmingham Autumn Fair, a JCK Las Vegas, a Bijorcha Paris vagy épp a londoni Essence International Fashion Showcase, Romanian City Fashion, New York Fashion Week, Paris Fashion Week ezen kívül rendre emlékezetes kiállításokkal jelentkezik a Central European Fashion Week keretében Magyarországon.

Tudta?

A márkanév

A márkanév mozaikszó, mely a tulajdonosok gyermekeinek kezdőbetűiből tevődik össze (Zsófi, Eszter, Máté, ApaAnya).

Kiemelkedő Nemzeti Érték

A márka termékei 2021 nyarán bekerültek Kiemelkedő Nemzeti értékek közé!

Családi vállalkozás

A márkát egy házaspár vezeti: kreatív igaztgatója Papp Erzsébet, aki a ZEMA ékszerek megálmodója, az ügyveztő és a gyártásért/technológiai megvalósításért felelős személy, Papp János.

Zárja be a Kosaram
Zárja be a Kívánságlista
Close Recently Viewed
Zárja be a
Kategóriák