Hogyan Készülnek a ZEMA Porcelán Ékszerek?

A ZEMA ékszerház termékeinek mindegyike saját tervezésű és kivitelezésű darabok. A családi vállalkozás saját tulajdonú üzeme Pálházán működik.

Manufakturális gyártás minden mozzanata kézzel készül, porcelánkészítő szakemberek által. A kezdeti formákat szobrászművészek készítik, a ZEMA tervei alapján. Az ékszerek dekorálást festőművészek és porcelánfestők végzik. A kézi megmunkálás értékén túl az ékszerek exkluzivitását tovább növeli a dekoráláskor használt 24 karátos arany és a 23 karátos platina.

Gyártási fázisok

Tervezés

Az eredeti ZEMA-dizájn a brand művészei által megálmodott terveken alapul, nekik köszönhető ez a különleges, mással össze nem téveszthető vizuális világ. A változatos, sokszínű kollekciók között mindenki megtalálja a kedvencét – legyen szó a matyó népművészet által inspirált darabokról vagy épp az art-deco örökké népszerű stílusát idéző szériáról.

Formákba öntés, tisztítás, zsengélés

A porcelán alapanyag 3 fontos összetevőt tartalmaz, kaolin, földpát, és a kvarc. Ezeknek speciális arányban történő bekeverésével (saját receptúra) keletkezi a porcelán massza, melyet formákba öntünk. Bizonyos idő elteltével kivesszük a formákból a már megformált anyagot, és néhány napig hagyjuk száradni. A száradást követően tisztítjuk. Majd kemencében égetjük (zsengéljük) 12 órán keresztül.

Mázazás, égetés

A már zsengélt  darabokat mázazzuk. A porcelánt kézzel mártjuk a mázas kádba, hogy a máz mindenhol egyenletesen fedjen, ez adja a szép, fehér fényes felületet.  Ezt követően hagyjuk száradni.  Száradás után ismét kemencében égetjük a termékeket 12 óra hosszáig.

Festés, dekorálás

A mázas és kiégetett termékeket festjük, dekoráljuk. Festőművészek keze munkája által válnak igazán egyedivé, különlegessé ékszereink. A díszítést, mintér tollal kontúrozzuk, és a kirajzolt mintát, nagyon vékony ecsetek segítségével kitöltjük. Mivel minden egyes darab kézzel készül, és festett ezért minden ékszer egy picit más, nincs két egyforma termék. A festés során az egyes színeket külön-külön égetjük kemencében, így többszöri égetés és festés után vállnak remekművé ezek a darabok. Festéskor használt 24 karátos arany és a 23 karátos platina még exkluzívabbá teszi ékszereinket.

Ötvös munka

A megfestett kész darabokat ötvöseink ellátják a viseléshez szükséges szerelvényekkel, nyaklánccal.

Mindezek alapján szembetűnő az a tény, hogy a ZEMA ékszerek valódi értékek, melyek több hetes alkotói munka által születnek meg, válnak remekművé, így téve boldogabbá viselőjüket.

A márkanév

A márkanév mozaikszó, mely a tulajdonosok gyermekeinek kezdőbetűiből tevődik össze (Zsófi, Eszter, Máté, ApaAnya).

Kiemelkedő Nemzeti Érték

A márka termékei 2021 nyarán bekerültek Kiemelkedő Nemzeti értékek közé!

Családi vállalkozás

A márkát egy házaspár vezeti: kreatív igaztgatója Papp Erzsébet, aki a ZEMA ékszerek megálmodója, az ügyveztő és a gyártásért/technológiai megvalósításért felelős személy, Papp János.

Zárja be a Kosaram
Zárja be a Kívánságlista
Close Recently Viewed
Zárja be a
Kategóriák