ZEMA

Nagy dilemma – avagy mit vegyek fel?

Talán a leggyakrabban hallott kérdés, amellyel az ügyfeleim fordulnak hozzám. Sokaknak ugyanis komoly fejtörést okoz például egy esküvőn, vagy keresztelőn, ballagáson alkalomhoz illően megjelenni. Mert ugye annyi mindenre kell figyelni…pedig a tapasztalatom az, hogy egyre kevesebb előírást tartunk be az öltözködésünkre vonatkozóan. Ma már nem kell, hogy passzoljon az öv a cipővel és a táskával, nincsenek tabuszínek (az esküvőkön azért a fehér, a fekete és a piros még manapság is szerepelnek a tiltólistán), vagy fazonok, a legfontosabb, hogy legyen meg az összhang.

Ugyanakkor valahol mégis érthető az aggodalom, hiszen a divat ultrasebességre kapcsolt, havonta változik mi a trendi, ráadásul hihetetlen árubőség van, s mindezekre mázsás teherként nehezedik a megfelelési kényszer súlya. Pedig az öltözködés nem kellene, hogy dilemma legyen, nem kellene egy számunkra fontos esemény előtt hetekig keresgélni a megfelelő ruhadarabot, majd kapkodva megvásárolni egyet és bizonytalanul viselni azt. A magabiztos megjelenéshez alapul szolgáló háttértudással megszűnik az öltözködéssel kapcsolatos rossz érzés, lerövidülhet a vásárlásra fordított idő és még a pénztárcára is jótékonyan hat. Nevezetesen, aki tisztában van saját teste adottságaival, tudja milyen színtípusba tartozik, vagyis mely színek előnyösek számára és mit érdemes elkerülnie, továbbá ismeri egyéni stílusát, az valamennyi élethelyzetben a megfelelő ruhadarabot viseli. Számára az öltözködés nem jelenthet már fejtörést, esetleg egy újabb izgalmas kihívást, amelyben önmagát is megméretteti, egyúttal meg is mutathatja.

S hogy jómagam, hogyan élem meg a témát? Mindennap örömmel. Szeretek öltözködni, fontosnak érzem megmutatni magamból azt, aki vagyok, számomra az öltözködés ugyanis az önkifejezés egyik leglátványosabb eszköze. Mert valamennyi élethelyzet, amikor módomban áll a választott stílusomban, alkalomhoz illően megjelenni, egy új lehetőség. Szeretem az aktuális trendeket, hiszen mindig találok valamit, amivel azonosulni tudok. A régieket szintúgy, emlékeket idéznek. S a kettő kombinációja teret ad a kreativitásnak, megteremtve megjelenésemben az alkotás lehetőségét.

 

Piszár Tünde

stíluskommunikátor, személyi stylist

Zárja be a
Zárja be a Kosaram
Zárja be a Kívánságlista
Close Recently Viewed
Zárja be a
Kategóriák