Húsvét

Kedves családi összejövetelek, rég nem látott rokonok látogatása, kirándulások. Ez ma a húsvéti ünnepünk. Szép ruhába öltözünk, elővesszük a tavaszi – esetleg nyári – kedvenc darabjainkat. A színes cipők és divatkiegészítők is elő kerülnek. Hogy mi a trendi most tavasszal, arról fogunk még beszélni a ZEMA Cafe oldalain. Minden esetre az mindég a legjobb, amikor ‘önmagad adhatod’. Szerencse, hogy most minden divat, de szabály, hogy csak akkor viseld, ha személyednek is jól áll! Húsvétkor legyünk kicsit elegánsak – mindenki a maga módján – a megújulás nem csupán a természetre vonatkozik, mi magunk is újult erővel, akár ujjászületve közelítsünk az előttünk álló időszakhoz, a húsvét üzenetével.
Ezt az ünnepet, kedves református lelkipásztor barátunk gondolatainak segítségével, éljük meg mindannyian szeretetben.
With love P.E.

„Miért keresitek a holtak között az élőt? Nincsen itt, hanem feltámadt. Emlékezzetek vissza: megmondta nektek … a harmadik napon fel kell támadnia.” (Lukács evangéliuma 24, 5-7)

Túl sokat beszélünk a korlátozások okozta káros hatásokról. Túl sokat beszélünk a háború miatt beárnyékolt, megüresített életről. Életünk, és a rohanó világunkban bennünket megállító ünnepeink, így a húsvétunk is így nosztalgiázó, kesergő hangulatúvá lesznek, mert a láthatatlanok helyett csak a láthatókra nézünk.
Vissza a forráshoz. Figyeljünk oda alaposan az első húsvéti történetekre. Ezek a történetek nem egyszerű feljegyzések, hanem Igék, amelyek élnek és hatnak. Nagyon pontosan érzékeltetik a kedvezőtlen körülményeket, a külső és belső akadályokat, de magukban hordozzák azt az isteni erőt és hatalmat, ami által a kő elhengerült, a kétely eloszlott, a félelem megszűnt.

Isten az élet erejét nem a külső körülmények kedvezőre fordulásában adja, hanem Igéjében. Húsvét ott volt és ott van, ahol Isten igéje előtti alázat és megbecsülés van. Minden külső hatásgyakorlás kerüljön az ige mögé mindnyájunk életében, és akkor az élet ereje hirdettetik a szívünkbe.

Nincs erőlködés, mi se erőlködjünk. Természetes megszólítások, természetes hangvitel. Arra tanít, hogy Isten természetesnek tekinti azt, hogy nekünk életünk van Krisztusban.

Talán meglepő kijelentésnek tűnik, de törekedjünk hinni a feltámadásban, mert hitvalló őseink sem a feltámadásban hittek, hanem Jézus Krisztusban, aki feltámadott a halottak közül és általa hisszük a feltámadást és az örökéletet.

 

Áldott húsvéti ünnepszentelést kívánok!
Baracsi István
református lelkipásztor
Újfehértó

Palóc Kollekció

 • Palóc Bordó-Fekete Medál 38 690 Ft60 190 Ft

  Palóc Bordó&Fekete Medál 100 %-ban kézzel készített finomporcelán, mely festőművészek által kézzel festett, és 24 karátos arannyal díszített.

 • Palóc Bordó-Fekete Széles Karperec 36 990 Ft

  Palóc Bordó-Fekete Finomporcelán Széles Karperec a romantikus stílus kedvelőinek. Kifinomult forma arannyal fűszerezve. 100 %-ban kézzel készített, finom porcelánból készült karperec, mely festőművészek által kézzel festett, és  24 karátos arannyal díszített.

 • Palóc Kék-Zöld Medál 38 690 Ft60 190 Ft

  Palóc Bordó&Fekete Medál 100 %-ban kézzel készített finomporcelán, mely festőművészek által kézzel festett, és 24 karátos arannyal díszített.

 • Palóc Kék-Zöld Széles Karperec 36 990 Ft

  Palóc Kék-Zöld Finomporcelán Széles Karperec a romantikus stílus kedvelőinek. Kifinomult forma arannyal fűszerezve. 100 %-ban kézzel készített, finom porcelánból készült karperec, mely festőművészek által kézzel festett, és  24 karátos arannyal díszített.

 • Palóc Narancs-Piros Széles Karperec 36 990 Ft

  Palóc Narancs-Piros Finomporcelán Széles Karperec a romantikus stílus kedvelőinek. Kifinomult forma arannyal fűszerezve. 100 %-ban kézzel készített, finom porcelánból készült karperec, mely festőművészek által kézzel festett, és  24 karátos arannyal díszített.

 • Palóc Pink Medál 38 690 Ft60 190 Ft

  Palóc Pink Medál 100 %-ban kézzel készített finomporcelán, mely festőművészek által kézzel festett, és 23 karátos platinával díszített.

 • Palóc Pink Széles Karperec 36 990 Ft

  Palóc Pink Finomporcelán Széles Karperec a romantikus stílus kedvelőinek. Kifinomult forma arannyal fűszerezve. 100 %-ban kézzel készített, finom porcelánból készült karperec, mely festőművészek által kézzel festett, és  23 karátos platinával díszített.

Zárja be a
Zárja be a Kosaram
Zárja be a Kívánságlista
Close Recently Viewed
Zárja be a
Kategóriák