AZ ÉKSZER VILÁGNAPJA-Március 13.

Ez a nap a legoptimálisabb arra, hogy ékszert ajándékozz kedvesednek. :)

Persze a Nőnap, a Valentin nap, a névnap, a szülinap, a karácsony vagy az egyéb évfordulók mellett és persze amúgy bármikor –  is.

Az ékszer-ajándékozás mindig minden kultúra része volt. Több ezer évvel ezelőtt már az öltözet kiegészítőjeként ismerjük. Mindegy pogány vagy keresztény, zsidó vagy muzulmán népekről legyen szó. Nemcsak nők, férfiak is viseltek komoly, nagy ékszereket, ezzel is kifejezve hovatartozásukat. A mai nagy ékszermárkák és híres divatékszerek sok esetben innen- a régmúlból –  merítik ötleteiket. Nem véletlenül tartja a mondás: Nincs új a nap alatt.

Ma a funkció maradt, divatkiegészítőként vásárolunk és hordunk ékszert. Persze mint ajándék a legjobb választás.

Szeretetünket így tárgyiasíthatjuk (bár tudjuk ez nem pótolja a kötődést, lelki közelséget ). Megnyerhetjük az ügyünknek szívünk választottját vagy csak egyszerűen örömet okozhatunk a szóban forgó tárgyakkal.

Vagy: szerezzünk egy jó napot magunknak. Vegyük meg végre azt a kiegészítőt –  konkrétan ékszert – amire már oly rég fáj a fogunk . Mert megérdemeljük!

Persze az ékszerben is, mint mindenben, vannak kategóriák ( illetve itt vannak igazán). Árban, minőségben, egyediségben. Lehet konkrétan személyhez szóló vagy átlagos csili-vili. Vagy nem átlagos pl brill, igazgyöngy, határ a csillagos ég. Egy autó vagy ház árát is hordhatjuk magunkon és nem is biztos, hogy ízléses vagy exkluzív a darab.

Nagy márka vagy márka nélküli, design darab vagy sorozatgyártott, trombitalemez vagy arany és platina. Szóval lehet tobzódni, a választék kimeríthetetlen, kinek-kinek saját határai szerint…

Ami a lényeg : szeretettel add! Azért legyen ízléses, legyen benne érték akár fizikálisan akár mondanivalójában. Szóljon valamiről, mint a ZEMA porcelán ékszerei. Itt könnyen találsz különleges, egyedi vagy akár igazi kuriózumokat is. Sőt limitált darabszámú vagy csupán egyetlen darabos alkotásokat is.

Igen, a legjobb választás az ékszerek világnapján egy ZEMA kézzel készült darab, egy ZEMA, amit „ a művészet körülvesz”

Papp Erzsébet
                                                            ZEMA designere-kreatív igazgatója

Az Ékszer Világnapja

Zárja be a
Zárja be a Kosaram
Zárja be a Kívánságlista
Close Recently Viewed
Zárja be a
Kategóriák