Szerelem: az éltető erő

Akárcsak a lélegzetvétel, a szerelem létszükséglet. Mármint a nők számára biztosan, legalábbis ezt állítja egy kutatás, amely szerint egy nő gondolatainak 60 százalékát a szerelem köti le – azaz a szerelem tárgya, a Férfi. A másik nem érzéseit sajnos nem tárta fel a statisztika, így jobb híján igyekezhetünk megfejteni azokat, nyílván több-kevesebb sikerrel.

Mi viszont mindig, pontosan tudjuk, mit, azaz kit keresünk. Kislányként olyan férfire vágyunk, mint az apukánk, aki játékos és erős. Kamaszként egy mindent elsöprő, “világot felforgató” kapcsolatot keresünk, amitől felforr a vérünk. Aztán pedig az után kutatunk, akinek kimondhatjuk az életen át tartó “igen”-t. Később persze rájövünk, hogy mindez mit sem ér olyan tulajdonságok nélkül, mint a türelem, a kitartás, az őszinteség és az önfeláldozás. A házasság talán sokkal inkább erről szól, gyakran nagyobb felelősség és áldozat mint a legmagasztosabb eszme. Évtizedeken át együtt élni a társunkkal (szerencsés esetben a szerelmünkkel) olyan, mint egy magasrangú tisztséghez jutni: hatalmas öröm, ugyanakkor óriási felelősség. Bizony, a Kisherceg már megmondta a tutit: “felelősséggel tartozol azért, amit megszelidítettél.”

A lényeg persze mindvégig marad: a szerelem csodálatos és semmihez sem fogható. Tudósok kutatták, keresték a szerelem biológiai magyarázatát, s arra jöttek rá, hogy a szerelem különböző fázisai más és más érzetet keltenek bennünk. Az első, leghevesebb, ugyanakkor legrövidebb szakaszában a szervezet dopamint termel (ahogyan nikotin vagy drogfogyasztásánál), ami kellemes érzéssel tölt el, szinte megrészegít, de függőséghez is vezethet. A következő szakaszban jön a tesztoszteron—löket, ami energikussá és boldoggá, önfeledté tesz. Számtalan pozitív hozadékkal számolhatunk még, ha szerelmesek vagyunk: nő a kreativitás, az önbizalom, sőt, a szerelem gyógyít: kísérletek bizonyítják, hogy a társ közelsége csökkenti a fizikai fájdalmat. Bónuszként fogyhatunk is a szerelemmel, megfigyelték ugyanis, hogy szerelembe eséskor csökkenni kezd a súlyunk, egyszerűen azért, mert nem kívánjuk az ételt. Más a helyzet akkor, ha már éveket töltöttünk szerelmesként, akkor ugyanis a kilók megszaporodása az általános (végre, van mire fogni az úszógumikat). Ki gondolta volna, hogy neve is van a jelenségnek, a szerelemtől felszedett kilókat “”love pounds-nak” hívják.

Ezen tények persze egytől egyig vitatottak, az viszont biztos: szerelmesnek lenni a legkirályabb érzés a világon. Epedve várni a kedves érkezésére, megrezzeni a telefoncsörgéstől, hátha Ő hív, bőgni nyálas romantikus filmeken (pl Titanic, az rendkívül hatásos), majd a barátnőknek siránkozni egy egész éjszakán át, mert már vagy 4 órája nem keresett, nem-eszem-semmit diétába kezdeni és a maratont megcélozni, hogy jobb formában és színben tetszelegjünk, hirtelen az anyós- és sógornő-jelölt társaságát keresni, feltűnően érdeklődni egy számunkra semmit mondó, a Kedvesnek viszont oly fontos hobbi iránt, neccharisnyába bújni, pedig mennyire kényelmetlen – és oh, megannyi csacska szokás felvétele, amelyre csak és kizárólag akkor vagyunk képesek, ha Ámor célba talált.

A jó hír, hogy nem kell neccharisnyában bújni ahhoz, hogy kitűnően nézzünk ki Szerelmünk számára. És szerencsére, nem is mindenki bukik rá. S nocsak, itt van még egy statisztika: a Férfiak többsége azt mondja, hogy a kisugárzás minden egyéb tulajdonságtól fontosabb és a kiegyensúlyozott, önbizalommal telt, boldog nő ébreszt vonzalmat.
Levonva ebből a lényeget tehát: ideje szerelembe esnünk önmagunkkal. Alakítsuk át a testünket azzá, amellyel önmagunk számára is vonzó lehet. Viselkedjünk úgy, ahogyan az egyéniségünknek megfelelő. Öltözzünk olyan ruhákba, amelyek nekünk tetszenek. Viseljünk olyan ékszereket, amelyek kifejezik érzéseinket. A vadócok hordjanak színeset, a visszafogottak nude-ot, az elegánsak mutatósat, a sportosak könnyedet. S a márka, amely mindenkinek alternatíva: ZEMA. (A neccharisnyához is megy :) )
Az ékszerválasztáshoz ajánlok egy dalt, ami tele van szerelemmel, hallgassátok meg:  (naná, hogy Lenny Kravitz)
S ha az érzés legmélyebb, legnemesebb jelentését keresitek, olvassátok el ezt: https://helloclara.blog.hu/2013/03/04/shakespeare_az_vagy_nekem
 (persze, hogy Shakespeare)
S ha azt szeretnétek megtudni, milyen a szerelem férfi és női értelmezése, akkor nézzétek meg ezt: (Friends Forever)

Dr. Polgáriné Szilágyi Edit

Aero Szív kollekció

 • -15%Korlátozott
  ZEMA Aero Fehér&Arany Szív fülbevaló
  Aero Fehér&Arany Szív Finomporcelán Fülbevaló 25 590 Ft 21 752 Ft

  Fehér&Arany áttört Aero szív fülbevaló  igazán könnyed viseletet, úgynevezett lyukasztott technológiával, 100%-ban kézzel készített darab. Hétköznapi viselethez és elegánsabb outfitthez is kitűnő választás. Igazán fashion-ös darab, melynek értékét tovább növeli a festéskor használt 24 karátos arany.

   

 • -15%Korlátozott
  Fehér&Arany Aero Szív medál Orvosifémmel
  Aero Fehér&Arany Szív Finomporcelán Medál 17 590 Ft20 990 Ft
  14 952 Ft17 842 Ft

  Fehér&Arany áttört Aero szív medál  igazán könnyed viseletet, úgynevezett lyukasztott technológiával, 100%-ban kézzel készített darab. Hétköznapi viselethez és elegánsabb outfitthez is kitűnő választás. Igazán fashion-ös darab, melynek értékét tovább növeli a festéskor használt 24 karátos arany.

 • -15%Korlátozott
  ZEMA Aero Fehér&Platina Szív fülbevaló
  Aero Fehér&Platina Szív Finomporcelán Fülbevaló 25 590 Ft 21 752 Ft

  Fehér&Platina áttört Aero szív fülbevaló  igazán könnyed viseletet, úgynevezett lyukasztott technológiával, 100%-ban kézzel készített darab. Hétköznapi viselethez és elegánsabb outfitthez is kitűnő választás. Igazán fashion-ös darab, melynek értékét tovább növeli a festéskor használt 23 karátos platina.

   

 • -15%Korlátozott
  Aero Fehér&Platina Szív medál orvosifémmel
  Aero Fehér&Platina Szív Finomporcelán Medál 17 590 Ft20 990 Ft
  14 952 Ft17 842 Ft

  Fehér&Platina áttört Aero szív medál  igazán könnyed viseletet, úgynevezett lyukasztott technológiával, 100%-ban kézzel készített darab. Hétköznapi viselethez és elegánsabb outfitthez is kitűnő választás. Igazán fashion-ös darab, melynek értékét tovább növeli a festéskor használt 23 karátos platina.

 • -15%Korlátozott
  ZEMA Aero Fekete&Arany Szív fülbevaló
  Aero Fekete&Arany Szív Finomporcelán Fülbevaló 25 590 Ft 21 752 Ft

  Fekete&Arany áttört Aero szív fülbevaló  igazán könnyed viseletet, úgynevezett lyukasztott technológiával, 100%-ban kézzel készített darab. Hétköznapi viselethez és elegánsabb outfitthez is kitűnő választás. Igazán fashion-ös darab, melynek értékét tovább növeli a festéskor használt 24 karátos arany.

 • -15%Korlátozott
  ZEMA Aero Fekete&Platina Szív fülbevaló
  Aero Fekete&Platina Szív Finomporcelán Fülbevaló 25 590 Ft 21 752 Ft

  Fekete&Platina áttört Aero szív fülbevaló  igazán könnyed viseletet, úgynevezett lyukasztott technológiával, 100%-ban kézzel készített darab. Hétköznapi viselethez és elegánsabb outfitthez is kitűnő választás. Igazán fashion-ös darab, melynek értékét tovább növeli a festéskor használt 23 karátos platina.

 • -15%Korlátozott
  Aero Kék&Arany Szív Finomporcelán Fülbevaló 25 590 Ft 21 752 Ft

  Kék&Arany áttört Aero szív fülbevaló  igazán könnyed viseletet, úgynevezett lyukasztott technológiával, 100%-ban kézzel készített darab. Hétköznapi viselethez és elegánsabb outfitthez is kitűnő választás. Igazán fashion-ös darab, melynek értékét tovább növeli a festéskor használt 24 karátos arany.

 • -15%Korlátozott
  ZEMA Aero Mentazöld&Arany Szív fülbevaló
  Aero Mentazöld&Arany Szív Finomporcelán Fülbevaló 25 590 Ft 21 752 Ft

  Mentazöld&Arany áttört Aero szív fülbevaló  igazán könnyed viseletet, úgynevezett lyukasztott technológiával, 100%-ban kézzel készített darab. Hétköznapi viselethez és elegánsabb outfitthez is kitűnő választás. Igazán fashion-ös darab, melynek értékét tovább növeli a festéskor használt 24 karátos arany.

 • Aranyozott Finomporcelán Barokk Szív medál 24 490 Ft

  Barokk stílust idéző ZEMA Aranyozott Szív medál, mely varázslatossá teszi megjelenésünket. A medál 100 %-ban kézzel készített, finom porcelánból készült, és festőművészek által kézzel festett, mely 24 karátos arannyal díszített.

 • Áttört Arany Finomporcelán Barokk Szív medál 24 490 Ft26 990 Ft

  Barokk stílust idéző ZEMA Aranyozott Szív medál, mely varázslatossá teszi megjelenésünket. A medál 100 %-ban kézzel készített, finom porcelánból készült, és festőművészek által kézzel festett, mely 24 karátos arannyal díszített.

 • Áttört Platina Finomporcelán Barokk Szív medál 24 490 Ft

  Barokk stílust idéző Áttört Platina Finomporcelán Barokk Szív medál, mely varázslatossá teszi megjelenésünket. A medál 100 %-ban kézzel készített, finom porcelánból készült, és festőművészek által kézzel festett, mely 23 karátos platinával díszített.

 • Barokk Mintás Medál (Kicsi) 15 800 Ft19 900 Ft

  2 készleten

Zárja be a Kosaram
Zárja be a Kívánságlista
Close Recently Viewed
Zárja be a
Kategóriák