Karácsonyfadíszek

Mint oly sokan – én is szeretem karácsonykor különleges fenyődíszekkel feldíszíteni a család karácsonyfáját. Szaloncukrot csak gyerekkoromban tettünk a fára – mely nevét arról kapta, hogy a magyar arisztokrata vagy jobb módú polgári családok, a múlt század elején, a szalonban állították fel a karácsonyfájukat és díszek mellett cukrot is aggattak rá – bizonyára sokan tudják, hogy szaloncukor csak nálunk magyaroknál létezik.
Otthon a lakásban, ma már, szép porcelán tálban van ez az édesség a karácsonyfa mellett, az arra járók örömére :).
Van aki minden évben új színt választ, teljesen új darabokkal ékíti fenyőfáját. Szín szerint, kedve szerint vagy a divat új hulláma által befolyásolva.
Én a már sok éves díszeimet veszem elő minden évben. Szinte mindegyik darabhoz köt valamilyen emlék: egy utazás, valamelyik gyerekünk csínytevése, örökölt dísz nagymamától vagy csak egyszerűen egy érzés, hangulat ami eláraszt, amikor ránézek.
Minden évben plusz egy darabbal gyarapszik a repertoár, így lassan már nem férek a megszokott dobozaimban.
A ZEMA porcelán díszei különösen kedvesek számomra. Látom bennük a manufaktúránkban végzett munkáink kifinomultságát, ugyanakkor az eleganciát és az értéket is a platina vagy az arany kézi festések által.
Mai világunkban sok fiatal csak a minimalizált darabokat szereti látni otthonában. Igen, örömmel mondhatom, hogy ez ilyen miliőbe is beilleszthető.
Lehet egyet vagy többet vásárolni, ajándékozni, évente bővíteni a ‘készletet’.
A plasztikus ZEMA fenyődíszek a karácsony jelképei is egyben, mint a pl hóbajusz, jégcsap, fenyőág, szív, angyalszárny…
A kézműves darabok kézzel fogható örökérvényűsége, méltó arra, hogy karácsonyfád egyik dísze legyen !:)
Papp Erzsébet
ZEMA kreatív igazgatója-designer
Zárja be a
Zárja be a Kosaram
Zárja be a Kívánságlista
Close Recently Viewed
Zárja be a
Kategóriák