A SZÉPSÉG RENESZÁNSZA

Nem véletlenül kapta ezt a nevet a ZEMA tegnapi divatbemutatója. A brand egész idei-2021-es évére jellemző ez a fajta megközelítése, a design-nek, művészetnek.

A fő kollekció és valamennyi kísérő ékszerszett sajátossága ez a szépség iránti elköteleződés, a klasszikus divatvonal, a művészet tisztelete. Mely elköteleződés ékszereken és porcelánokon keresztül hatványozottan jelentkezik.

Főként, ha minden forma és mintázat kézzel készül, melyekben benne van egész identitásunk, tradicióink, azaz múltunk egy része- a jelenben. 

Ez a mondat ˝A szépség reneszánsza” felhívás is egyben, felhívás a szépség befogadására, átadására, viselésére mai minimalizált világunkban.

A ZEMA új Reneszánsz kollekciójának arculata, az eredeti korstílus formavilágát követi, kazettás keresztboltozatot imitáló vagy a Föld gömbölyűségét hangsúlyozó darabjaival, ahogyan Galileli mondta: „E pur si muove…” és mégis mozog.

Az európai humanizmus fellelhető Leonardo Da Vinci rajzán vagy Mona Lisa mosolyán is, a magyar vonatkozást pedig Mátyás Király Corvinái által fedezhetjük fel az egyes darabokon. 

De a bemutatón láthattunk egyéb- a nem reneszánsz által ihletet- szépségeket is, melyeknek egyéb erényeik vannak: mint a színes vidám életérzést sugalló Éden kollekció virágai vagy a modern-naturális stílust kedvelők örömére- a matt nyaksorok láncszemekből és még sorolhatnám..

Mindez a ZEMA környezettudatos manufaktúrájában Pálházán lát napvilágot, saját magyar mestereik kezei közül.

Papp Erzsébet
ZEMA kreatív igazgatója, designere

 • ŐSERŐ-Bronzkori Platina Finomporcelán Fülbevaló Kapcsos 16 590 Ft

  A kollekció magyarság eredetét dolgozza fel, a honfoglalás és az az előtti idők népeinek kultúrájából merít ihletet, a teljesség igénye nélkül, felhasználva a Bronzkori, Szkíta, Hun, Avar, Honfoglalás kori elemeket.

  Ez által az ŐSERŐ,  – mint fogalom – jelenti a magyarság származását, identitásának erejét, komplexen és összességében értve.

  A kollekció színvilágát a négy fő elem, a négy Ős Erő : a Föld, Tűz, Víz, Levegő határozzák meg.

  A Bronzkori Platina kollekció darabjai kézzel készítettek, 23 karátos platinával festett.

 • Fehér&Arany Minimal Finomporcelán Széles Karperec 27 690 Ft

  Minimalista stílusú karperec, a fashion jegyében. Kifinomult forma arannyal fűszerezve, vagány megjelenést kölcsönöz. 100 %-ban kézzel készített, finom porcelánból készült karperec, mely festőművészek által kézzel festett, és  24 karátos arannyal díszített.

 • -10%Korlátozott
  Csontváry Finomporcelán Platina Négyzetes Medál
  Csontváry Finomporcelán Platina Négyzetes Medál 39 790 Ft
  35 811 Ft

  Egyedi  ZEMA-Csontváry kollekció darabja, mely Csontváry Kosztka Tivadar Magányos cédrus című műve alapján készült.  A medál 100 %-ban kézzel készített finom porcelánból készült, melynek dekorálást festőművészek és porcelán festők végzik. A kézi megmunkálás értékén túl az ékszer exkluzivitását tovább növeli a dekoráláskor használt 23 karátos platinával. A ZEMA koncepciója, hogy a művészet, a kultúra és a tradíció iránti elkötelezettséget közvetítse és olyan terméket állítson elő, mely finomítja művészi érzékenységünket és még szebbé boldogabbá teheti mindennapjainkat.

Zárja be a Kosaram
Zárja be a Kívánságlista
Close Recently Viewed
Zárja be a
Kategóriák