Expo 2020 Dubai-ZEMA ékszerek

A 2020-as Dubai Világkiállítás-ahogyan a 2020-as Olimpia is- 2021-ben kerül megrendezésre.
Fél éven keresztül várja az érdeklődőket, konkrétan 2021. okt. 1-től 2022. márc. 31-ig. A látogatók ezernyi koncertet, kiállítást láthatnak, kulturális és gasztronómiai élményekkel térhetnek haza az Egyesült Arab Emirátusokból.
A magyar Stand Csernus Lőrinc (Makovecz Imre tanítványa) tervei alapján készült.
Nagy büszkeség számunkra, hogy a ZEMA részese ennek a standnak,  Magyarország megmutatkozásának Dubaiban. Hiszen az “Aqua Roots” koncepcióhoz kapcsolódó, formájában és mintázatában megjelenő, mondanivalójában szorosan illeszkedő ékszerkollekciót alkottunk. A koncepció megegyezik az egész stand megjelenésével, illeszkedik ahhoz. Szem előtt tartja a formaruha terveket, annak stílusát. Mintázatában látható a “gyökér-fa” kombináció, színében a türkiz, fekete, fehér, és természetesen a 24 karátos arany és 23 karátos platina.
ugyanakkor a ZEMA ékszerek “önálló életet is élnek”, olyan minimalista stílusú darabok, melyek remek kiegészítői többféle stílusú ruhatárnak (sokféle outfit-be beilleszthetőek).
A ZEMA ékszerek az innováció és a fenntarthatóság jegyében, környezettudatos manufaktúrában készülnek: az elektromos áram jó részét napelemmel biztosítjuk.  A porcelán alkotó elemei feldolgozatlan állapotban kerülnek a porcelánba (földpát, kaolin, kvarc), a gyártás során keletkező melléktermékeket újrahasznosítjuk. Mindemellett a porcelánhoz szükséges vizet a levegő nedvességtartalmából nyerjük és ioncserélt állapotban dolgozzuk bele a porcelán masszába (saját találmány).
2021-ben a Hungarikum Bizottság Kiemelkedő Nemzeti Értéknek nyilvánította a ZEMA Porcelán Ékszereket.
 

Papp Erzsébet
ZEMA kreatív igazgatója-designer

Zárja be a Kosaram
Zárja be a Kívánságlista
Close Recently Viewed
Zárja be a
Kategóriák