TÖKÉLETES NŐ-vagy minek nevezzelek – 13. rész

Ki a Tökéletes Nő? Aki el tudja hitetni a férfival, hogy Ő a tökéletes. Számomra sok megközelítése lehet a dolognak, de 3 szempont főszerepben van : Jó anya, jó feleség és jó szerető. Amennyiben ezeknek a kritériumoknak megfelel, már majdnem tökéletes.
Komolyra fordítva a szót : azért adjon is magára, mivel a külsőségek igenis fontosak – mondom én akinek ez a kenyere ? De a harmónia nagyon lényeges, semmit se vigyen túlzásba! ( ez amúgy művészet hogy a nap 24 órájából, mindenre jusson ideje egy nőnek).
Én, mint férfi mesterfodrász, a munkámban próbálom szubjektíven megítélni a nőt. Először mindig a divatot nézem, hogy az egyes új fazonok, hogyan állnának a hölgynek. Persze mindenkinek vannak külön igényei, megszokásai a hajviseletben is. Igazából két féle -képpen nézem a vendégeimet: mint fodrász és mint férfi- objektív és szubjektív megítélés egyszerre. Ez szerintem szerencsés egybeesés tud lenni. Az esztétika nekem mindenek fölött áll, talán még a szakmaiság fölött is. Mindig olyan frizurát készítek ami nekem tetszik, akár a férfi énemnek is, vagy amit fel merek vállalni.
Sok olyan hölgy jön hozzám, aki változtatni akar a külső megjelenésén. Ezt szeretem, ez kihívás, feladat. Ekkor is kizárólag a számára előnyös verziókat választom! Pozitívum, ha egy vendég tudja, hogyan akar kinézni, vagy hogyan nem, azaz van konkrét elképzelése.
A divat nagyon sokrétű dolog, egy frizurának is elsősorban divatosnak kell lennie. De ez valahol kiszolgálja a divat többi részét, pl a ruhadivatot, ékszerdivatot. Pontosabban harmóniában kell lennie egymással. De mindenek előtt tükröznie kell a nő stílusát. Fontos, hogy a divatot is és a frizurát is tudja viselni egy nő.
Ez a kérdés nagyon összetett és mindenki máshogy látja a Tökéletes Nőt. De ez így van jól. Ezért vagyunk ilyen sokfélék  és ilyen érdekesek egymás számára.
Szerintem tökéleset ember nincs, így tökéletes nő sem. Vannak szép és kevésbé szép emberek ( relatív) de olyan aki tökéletes…
Papp Károly
Mesterfodrász
 
Zárja be a Kosaram
Zárja be a Kívánságlista
Close Recently Viewed
Zárja be a
Kategóriák