Anyák Napja

A legnagyobb dolog szàmomra, hogy anya lehetek…. Életem első  alkalma, hogy ezt a napot èn is anyakènt ünnepelhetem és nem “ csak “ gyermekként köszönthetem édesanyámat aki mára nagymamamàvà vàlt….
Mióta eszemet tudom mindig is sokat készültem erre a napra, azon túl hogy óvodában / iskolában a kötelező vers es műsor mellett mi otthon a két húgommal mindig színvonalas előadással :) , rajzzal és valami kis apró meglepetéssel köszöntöttük édesanyánkat, nagymamánkat. Sajnálom hogy akkor mèg nem volt lehetőség ZEMA èkszerrel meglepni az anyukamat és nagymamáimat hiszen elég személyre szóló és időt àlló emléket jelentett volna :) ( ami késett persze pótolva lett :) )
De hát az anyaságról….
Számomra az anyaság, az anyai szerep mindig valamilyen misztikus dolog volt. Kislány koromban is többször képzeltem bele magam ebbe a szerepbe, és természetesen rengetegszer játszottam el, hogy én is anya vagyok…
A felnőtt életemben szinten központi szerepet foglalt el a nőkkel való foglalkozás és az anyai szerep hiszen hivatásomból adódóan rengeteg nőnek segítettem anyàvá vàlni… Szülésznőkènt még inkább nőtt ez a misztikus kézzel meg nem fogható női szerep a szememben…
A Mindent A Nőkért Alapítvány szakmai vezetőjeként egyszer megfogalmaztam, hogy szàmomra a nőiség kiteljesedése , női szerep megkoronázása akkor következik be ha egy nő anyává vàlik.
Egyszer csak a testedben csoda történik amiből egy tündéri kisbaba lesz, szív alatt szív dobog és aztán szülés áràn vàlsz anyàvà… Várandósság és szülés ès anyaság amit csak mi nők tudhatunk meg. Ez maga egy varázslat :)
És itt nem csak fizikai része van, komoly lelki folyamatok és változások történnek meg az életedben mikor először magadhoz szorítod azt a csodát akiben egész életedben vágytàl, és mindennèl mindenkinél fontosabb lesz ezen túl, minden elé helyezed és folyamatosan a legjobbat akarod neki nyújtani …és számtalanszor el gondolod hogy jól csinalod – e amit csinálsz. Hiszen a tankönyvek ilyenkor háttérbe szorulnak , mint szakember megszűnsz létezni de azt gondolom  hogy minden anya a legjobbat akarja a gyerekènek és akkor ezzel a kör le is zárult- jól csinalod amit csinálsz…
Tehát ez a nap egy olyan ünnep, amikor köszönetet mondasz azért, hogy életet kaptál, és köszönetet kapsz azért, mert életet adtál. Egy örök körforgás aminél fontosabbat kevés elkèpzelni.
Hálás vagyok azért hogy ez megadatott nekem , hálás vagyok hogy van édesanyám aki életet adott nekem, neki édesanyja, illetve ne feledkezzünk meg az apukákról hisz nekik is van anyukájuk, akinek köszönhetik az èletüket.
Finna Tímea
A Mindent Nőkért Alapítvány szakmai vezetője
Édesanya
Zárja be a
Zárja be a Kosaram
Zárja be a Kívánságlista
Close Recently Viewed
Zárja be a
Kategóriák