A Föld Napja

A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön
A blogbejegyzésem pár hasznos információval kezdeném, hogy kicsit nagyobb rálátásunk legyen miért, mikor és hogyan indult el ez a kezdeményezés.
A Föld napját legelőször 1970. március 21-én tartották meg, mert ez volt a tavasz első napja . Az ötlet egy UNESCO konferencián született, melyet John McConnell vetett fel 1969-ben.
Másodjára 1970. április 22-én kezdeményezte egy amerikai egyetemi hallgató Denis Hayes a Föld védelmében. Ezen a napon már sokkal nagyobb volt az érdeklődés az esemény iránt. Már a kezdetekkor nagy tábor szegődött a mozgalom elindítója mögé mely 25 millió emberrel indult útjára, s mára az egész világ csatlakozott hozzá. Rengeteg szervezet szervez erre a napra figyelemfelhívó eseményeket. Ebből is látszik mennyire fontos odafigyelnünk a környezetünkre.
Magyarországon 1990 óta minden évben nagy visszhangot kap ez a nap és évről évre több emberhez jut el. Az idei lesz a 31. magyar és 51. világméretű mely egy globális ifjúsági klímacsúccsal fogja kezdetét venni.
No de miért is kell ekkora hangsúlyt fektetni a környezetvédelemre?
Napjainkban olyan folyamatok játszódnak le a Földön, melyek visszafordíthatatlanná válnak, ha nem figyelünk oda kellőképpen az elkövetkezendő években. Gondolok itt a globális felmelegedésre, a fajok kipusztulására, a tengerek óceánok elszennyeződésére.
Számomra ez az a nap, ami nem csak április 22-én fontos. Mint leendő környezetmérnök fontosnak tartom a Földünk és Környezetünk védelmét, mert ez biztosítja számunkra és a következő generációk számára a fennmaradást. Tanulmányaim során volt szerencsém megismerkedni a világ összes Nemzeti parkjával, Tájvédelmi körzetével és mindez rávilágított, mennyire is sokszínű és csodálatos világban élünk. Ezért is kell nagy hangsúlyt fektetni mindezek védelmére. Szerencsére ezt a problémát egyre több ember, cég ismeri fel és minden tőle telhetőt  próbál megtenni, hogy csökkentse a saját ökológiai lábnyomát.
A ZEMA is megtesz minden tőle telhetőt, az energiát igénylő berendezéseit napelem segítségével táplálja. Az ékszer alapját a természetben is megtalálható anyagokból alkották meg.
 Jó látni, hogy ilyen irányba mozdult a világunk!
Remélem idén még több emberhez fog eljutni ez az üzenet és meg tudjuk óvni a természeti csodáinkat, melyek színessé teszik mindenkinek a napjait. Legalább annyira mint a ZEMA ékszerei.
B.L.
Zárja be a Kosaram
Zárja be a Kívánságlista
Close Recently Viewed
Zárja be a
Kategóriák