TÖKÉLETES NŐ-vagy minek nevezzelek – 12.rész

Hogy mit jelent számomra nőnek lenni?
Valószínűleg egész másképp válaszoltam volna erre a kérdésre ha a huszonévesen teszik fel nekem, mint most a harmincas éveim derekán. Talán egy évvel ezelőtt, sőt egy hónapja is mást válaszoltam volna, és lehet jövő héten is már mást jelent majd nőnek lenni mint ma.
Bár soha nem voltam az a nő aki mindig az aktuális trendeket követi, vagy minden nap úgy indul el otthonról mint aki egy divatlapból lépett elő, soha nem töltöttem el tíz percnél több időt a reggeli smink, haj, öltözködés rítusában, de ha őszinte akarok lenni magamhoz, a 20as éveimet mégis az a vágy töltötte ki, bár én is a ’ tökéletes divatlap nő ’ lennék. És bár soha nem voltam a tökéletes mintapéldánya a nőnek aki megfelel a családi és társadalmi elvárásoknak, miszerint férjhez megy, gyereket szül és családot tart össze, mégis akkoriban azt mondtam volna, nőnek lenni egyet jelent a kötelességgel, dolgozni, háztartást vezetni, gyereket nevelni és ezernyi elvárásnak megfelelni az élet minden területén.
Ma 37 év tapasztalatával a zsebemben már azt mondanám nőnek lenni erő, szabadság, maga az örökké tartó változás, áramlás, maga az élet. Nem lehet azt mondani hogy ilyen vagy olyan, egyszerűen megfoghatatlan, és hihetetlen források lakoznak benne.
Életet adni, ez egy nő legnagyobb küldetése. De nem csak a gyermekeknek lehet életet adni, hanem életet lehelni mindenbe, ami csak körülveszi. Adni mindent amit csak lehet, szeretet, gondoskodást, megértést, odafigyelést, erőt, türelmet, vígaszt, ösztönzést, fényt.
Nőnek lenni, annak minden nehézségével és olykor fájdalmával együtt a világ legizgalmasabb és legszínesebb kihívása. Nőként sokféle szerepet megélünk életünk során, néha egy nap alatt is.
Rengeteg változáson és fejlődésen megyünk keresztül, elengedünk dolgokat, vágyakat, álmokat, embereket, levetünk álarcokat, mert a tükörbe nézve már nem állnak jól, míg végül kiforr a lényegünk, az eszenciánk.
Ha a ZEMA-ra gondolok akkor is valahogy az eszencia szó jut eszembe, és talán ebben rejlik a ZEMA ékszerek meglepő egyedisége és eredetisége. Egy nő eszenciája hívta életre a többi nőnek.
Mikor nemrég egy dúla képzésen vettem részt, a tanárunk gyakran emlegette a nőkkel és anyákkal kapcsolatban az őserőt, szupererőt, aminek mindannyian mi nők a birtokában vagyunk. Valószínűleg pont mert jelenleg egy eléggé motivált, kreatív és teremtő időszakomat élem, a ZEMA ŐSERŐ kollekciója a kedvencem.
Szalóki Zsuzsa
Jóga oktató, természetgyógyász, dúla
 
Zárja be a Kosaram
Zárja be a Kívánságlista
Close Recently Viewed
Zárja be a
Kategóriák