TÖKÉLETES NŐ-vagy minek nevezzelek – 11.rész

Így most,az ötödik X után visszanézve, igazán változatos módon, minden életszakaszomban másként éltem, élem meg a bennem lévő NŐT.
Nálam valahogy kimaradtak a kislánykori csajszis dolgok. Talán, mert nem volt a látómezőmben akit ebben másoltam volna, talán belőlem is hiányzott ez a fajta rezgés. Nem szerettem a szoknyás dolgokat, kikaptam 12 évesen az első körömlakkozás miatt és az összes smink próbálkozásom kimerült a szempilla spirál használatában, amit röviddel az általános suli ballagása előtt próbáltam ki először.
Mitől lesz nő egy nő?
A férfitól….
És mitől lesz férfi egy férfi? Természetesen a nőtől.
Olvastam valahol- és igaznak érzem.
Mint ahogy azt is, ahogyan egyik kedvenc tanmesém rövid és csodálatos egyszerűséggel leírja,milyenek is vagyunk mi nők. Első gondolatom az volt, hogy írás helyett csupán azt megosztom veletek ,hisz ez mindent elmondana helyettem, amit szeretnék. Aztán kibúvásnak éreztem ,hisz nem mutat meg belőlem semmi egyedit, személyeset, őszintét.
De örömmel osztom meg a linket, ahol ti is elolvashatjátok egy gyönyörű zenei aláfestéssel a nő teremtését…
Emlékszem,a pattanásaimat orosz kölnivel kezeltem esténként,mert olyan erős volt a szaga. Nem jártam sem kozmetikushoz, sőt fodrász emlékeim sem törnek elő abból az időből. Nos, ezen külsőségek mellett a nagycsalád középső gyerekeként viszont megtanultam küzdeni, és alkalmazkodni, gondoskodni, félteni és szeretni.
Életre meghatározó példát kaptam az anya elemi fontosságú szerepéről a család összetartásában és a gyereknevelésben. Megtapasztaltam, hogy erősebbek leszünk ha másokat segítünk, bár magunknak is nehéz…
Ma sokan mondják nekem, hogy korán férjhez mentem..Mindössze 20 éves voltam. Én úgy látom 35 évnyi házasság távlatából is, hogy pont időben volt minden.
Érett nő lettem az évek alatt, majd anyuka is egyben, hisz 22-30 között négy csodálatos gyermekünk született. Az egyik legszebb és legfelemelőbb érzés ez, bár az egyik legnagyobb felelősséggel társuló is, amikor életet adsz, majd táplálod, óvod és neveled őt-őket. Melegítő-póló kombinációban is sugárzónak érzed magad, amikor a babád rád mosolyog. A szerető férj büszkesége előhozza belőled a győztes, erős nőt akár smink és ékszer viselése nélkül is.
Kiteljesedett az életem, mint nő és anya, de ez mégsem tartott mamuszkában és kötényben otthon.
A vállalkozói labirintust bejárva egy olyan üzletágban találtam magam, ahol a szépség és egészség nagy hangsúlyt kap. A siker egyik nélkülözhetetlen eleme a hitelesség. Légy a terméked terméke!-mondja a fáma.
Bőrápolást, színelemzést, sminkelést tanultam és tanítottam sok sok nőnek több országban az elmúlt években.
Megfordult velem a világ,mintha a hamupipőke királylánnyá változott volna, mesébe illően. Bőrápolás, smink, divatos ékszerek és ruhák…..előadások a kis létszámú nappaliktól a több ezer fős csarnokokon át… mindezt természetesen a kötelezőnek tűnő magas sarkú csodákban… mindig, mindenhol, még az utazás,  repülés sem lehetett kivétel ez alól. Gyönyörű, pörgős, lendületes időszakom volt ez, megannyi átélt csodával.
Sok szép és egyedi ékszerem származik az akkori személyre szabott “Böbe workshop”-okból, ékszerbemutatókból: csillogó kristályokkal kirakottak, egyedi kovácsolással készültek és a gyönyörű borostyánosok. Időtlennek, örök divatnak tűntek, mert azok.
Most egy újabb korszakában vagyok az életemnek. Megváltoztam itt legbelül… és megváltozott az üzenetem is a külvilág felé. Ez önkéntelenül is megmutatkozik a megjelenésem minden részletében. Letisztult,leegyszerűsödött…
No és a világ is mekkorát változott! Ritkultak mostanában az alkalmak is,ahova felöltözhetünk és kicsinosíthatjuk magunkat. Ilyenkor szeretem viselni például a finomporcelán fülbevalót, mert letisztult, elegáns, pont annyira emel és egészít ki, amennyire például egy online üzleti találkozó megkívánja azt.
Persze egy nőnél a hangulat naponta változik, csak úgy…minden alkalom nélkül is akár.  Ehhez a néha sokszínű és gyakran árnyalatnyi finomságok kifejezéséhez a ZEMA ékszerek egyedisége harmónikus kiegészítő lehet a ma nőjének.
Mert ami belül,az kívül…
Torma Piroska
Amway Alapítói Gyémánt független vállalkozó
Zárja be a
Zárja be a Kosaram
Zárja be a Kívánságlista
Close Recently Viewed
Zárja be a
Kategóriák