HÚSVÉT-MIT IS JELENT NEKEM?

A tavasszal újjászülető természetbe ágyazódva van a kereszténység legnagyobb ünnepe. Nagy reményt keltő esemény. A kizöldülő természet, a kibomló virágok látványa melegséget hoznak az emberi szívekbe,  a hívő emberek lelkét pedig a Húsvét ünnepe teszi bizakodóvá.
A Húsvétot megelőző nagyböjti idő jó lehetőség a testi, lelki megújulásra. Ha betartjuk  az ehhez fűződő elvárásokat, nem kell különböző modern tisztítókúrákhoz folyamodnunk.
HúsvétKisgyerekkoromban( 60-as évek) azért vártuk nagyon, mert akkor kaptunk szüleinktől tavaszra, nyárra való új, szép ünneplő ruhát, cipőt. Drukkoltunk, hogy az időjárás lehetővé tegye, hogy ezekben mehessünk a templomba, várjuk a locsolókat.
HúsvétFeleségként, anyaként, nagymamaként  a lelki és testi megtisztuláson túl a lakás alapos kitakarítása-ez elődeinknél is így volt-, a pászkás kosárba valók elkészítése: sonka, töltött hús, tojás, sárga túró stb. jelenti a kihívást. Lányaimmal kisebb korukban még a tojásfestéssel is megbirkóztunk. De megéri, mert  aztán a szépen feldíszített húsvéti asztalról a nem kis létszámú család hamar eltüntet mindent.
Húsvét…Látni először a saját fiaim csillogó szemét , amikor szavalják a locsoló verseket, most már mellettük az ő fiaik és még a vejeim is zengik ezeket a mondókákat, az is egy mennyei boldogság!
Húsvétkor , ha tehetem, gyerekkoromra emlékezve ,most is szeretek valami új ruhadarabot felvenni, abban menni a templomba, felszolgálni az ünnepi asztalra. Ilyenkor felveszek 1-2 ékszert is. A ZEMA kollekciójából a barokk/fehér,vagy fekete arany termékek állnak hozzám legközelebb, amiket ezekben az ünnepi alkalmakkor szívesen felveszek.
Éva
Szakorvos
Zárja be a
Zárja be a Kosaram
Zárja be a Kívánságlista
Close Recently Viewed
Zárja be a
Kategóriák