HÚSVÉT-Ma vidéken-fiatalon

Az ünneppel kapcsolatos, bájos gondolatait, kis városunk fiatal lakója ossza meg mindnyájunkkal. With Love:
Számomra a húsvét rendkívül eseménydús ünnepet jelent. Már napokkal előtte elkezdünk készülni édesanyámmal rá, különböző hagyományos ételeket készítünk, kitaláljuk a dekorációt.
Általában a jellegzetes tojás, főtt sonka, sárgatúró mellé sushit is tálalunk, mivel mindig próbáljuk egy kis újdonsággal kiszolgálni vendégeinket. A húsvétot megelőző negyven napos böjt is nagy szerepet játszik a hangolódásban nálunk, legalábbis nagymamám, édesanyám és én mindig próbáljuk betartani.
Az ünnep napján hozzánk nem csak a rokonok, hanem a barátok is ellátogatnak. Persze ők nem kölnivel, hanem szódával jönnek. Hatalmas víztócsákat hagynak maguk után a házban, mondanom sem kell, anyukám nem mindig örül neki, de hát ettől szép a húsvét!
A kisebbek húsvéti verseket tanulnak a nagy napra, a nagyobbak csak a hagyományos „Krisztus feltámadt!” mondattal köszöntenek minket.
Sok barátnőm, aki nagyvárosban él és nem vidéken, felteszi a kérdést hogy miért is szeretem ennyire a húsvétot. A válasz könnyű: összehozza a családot, találkozhatok a távoli rokonokkal, barátaimmal. Sok helyen egyáltalán nem él már ez a hagyomány, viszont büszkén mondhatom, az én városomban ahelyett, hogy alábbhagyna évről évre a lelkesedés, a nyüzsgés egyre nagyobb.
Zilai Seron (18)
Zárja be a Kosaram
Zárja be a Kívánságlista
Close Recently Viewed
Zárja be a
Kategóriák