VÍZ világnapja

A víz világnapjának megünneplését 1992-ben kezdeményezték a Rio de Janeiróban tartott környezetvédelmi konferencián, melyre az ENSZ közgyűlése március 22-i napot jelölte meg, azóta ezen a napon ünnepeljük, felhívva a figyelmet a víz fontosságára életünkben.
Úgy gondoljuk, hogy ha létezik egy ünnepi keret, sokkal jobban tudunk fókuszálni annak az eseménynek a fontosságára, amelyet az ünnep képvisel.
A klímaváltozás sok mindenre hat a természetben, de amit talán a legjobban kell félteni, az a víz. A víz életünk alapja, úgy mint legfontosabb élelmiszerünk, életünk és civilizációnk alapja. Hajlamosak vagyunk csak azt észrevenni, ami a szemünkkel érzékelhető, kevesen tudják, hogy bár a földünk felületét 71%-ban víz borítja, de ennek édesvíz hányada csupán 2,5%. Megdöbbentő tény, de mintegy 100 Magyarországnyi lakosnak nincs hozzáférése egészséges ivóvízhez. Ezeken a kritikus helyeken többnyire a nők feladata, hogy naponta több kilométert gyalogolva hordják maguk és családjuk részére a vizet.
Az ivóvíz készletek túlnyomó része még mindig a földfelszín alatt található, ezek védelme mindannyiunk érdeke, hiszen egy rossz mozdulattal, döntéssel több 10 ezer évre tehetünk tönkre egy-egy vízbázist, amelynek természetes tisztulására ugyanannyi időt kell várni.
Évek óta ezen a napon megnyitjuk kapuinkat és nyílt nap keretében hívjuk fel a figyelmet arra, hogy hogyan óvjuk a felszín alatt 452 m mélyen lévő vízbázisunkat, valamint arra is rávilágítunk, hogy az igazán felelős ásványvíz gyártók maximálisan annyit tudnak palackozni, amennyit a természet megenged. Tapasztalatunk szerint az alsó tagozatos osztályok diákjai a legfogékonyabbak és a legnyitottabbak a természetvédelem ezen formájára, és legnagyobb örömünkre véget nem érő kérdéseikkel igazolják vissza komoly érdeklődésüket.
Idén a pandémia miatt a nyílt nap elmaradt, helyette egy rajzpályázatot hirdetünk meg, melyre nagyon sok pályamunka érkezett, az ország minden pontjáról.
Ásványvizünk képviseletében nagyon sok desztinációban megjelentünk, a világ számos pontján, és mindig csodálat tárgya az általam viselt ZEMA ékszer. Nagy kedvenc az Őserő Bronzkori Platina kollekció, mely minden utamra elkísért, véleményem szerint ezeknek az ékszereknek lelkük van, minden megjelenést egyedivé varázsolva teszik különlegessé az eseményt.
Csiki Katalin
Primus ásványvíz
Zárja be a Kosaram
Zárja be a Kívánságlista
Close Recently Viewed
Zárja be a
Kategóriák