HÚSVÉT-Böjt

Böjt van.
Ebben a hangos világban, ami nagyon sok mindentől zajos, hallod, érzed, tudod, hogy húsvét közeleg? Böjtölsz?
Sokan beszélnek manapság a böjtölés erejéről. Van, aki egyfajta lelki wellnessként érzékelteti azt, amikor egy időszakban imádsággal és testünk megzabolázásával töltjük az időt. Van, aki összekeveri a fogyókúrával.
Milyen lenne, ha végre igazán képesek lennénk elcsendesedni? Milyen lenne, ha a testünk az utolsó molekuláig képes lenne odafigyelni arra, aki ezt a testi életet adta?
Mi nők, asszonyok, anyák mit teszünk így húsvét előtt? (Minták vagyunk a következő generációnak.) Takarítás, sütés, főzés …stb. csak ennyi…?
Milyen a keresztyén böjt? Nagyon nehéz pontosan meghatározni: elmélyülést jelent, imádságot jelent, fegyelmet jelent. Egyfajta csigavonalban igyekszünk egyre mélyebben megérteni Isten kegyelmét, amely húsvétkor elért bennünket.
Rengeteg ember sóhaját hallod: – Mindenben kudarcot vallok. Annyi mindent próbáltam már… Minden hiábavaló. Miért? …
Az emberi lét értelmet szeretne keresni. A földi létünk egy vándorlás.
Mi az, ami segít?
Ez a világ nem hiábavaló, mert Krisztus feltámadt! Krisztus él! Gondja van ránk, Rád! E pár soron keresztül is képes arra, hogy beszéljen – szóljon hozzád és akkor, nem hiábavaló az élet. Krisztus útja a hiábavaló űrből az értelemadó tartalom, a gyümölcstermés felé vezet. Van még idő, készülj a húsvétra! Mert feltámadt Krisztus, mert nem hiábavaló az élet.
Böjtben tárjuk ki a kezünket: jó lélekkel engedjünk, adjunk, mondjunk le, Isten ezerszer annyit ad!
Számomra a külső megjelenés is épp olyan fontos, mint a belső értékek. Szeretem az egyszerű, letisztult formákat, mintákat, talán ezért is kedvencem a Minimalista fehér arany kollekció.
Baracsiné Gitta
Lelkész feleség
Zárja be a Kosaram
Zárja be a Kívánságlista
Close Recently Viewed
Zárja be a
Kategóriák